یك عكاس ستاره ای موفق به ثبت تصویری از سحابی دمبل شده است كه پایان مشابه منظومه شمسی را به نمایش درمی آورد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیل اسنایدر، با به تصویر كشیدن این سحابی كه در حقیقت ابری از بقایای ستاره ای پس از انفجار ستاره مركزی آن بوده، آینده احتمالی منظومه شمسی ما یا دیگر منظومه های ستاره ای را به تصویر كشیده كه در آن با انفجار ستاره، لایه های گاز بیرونی یك سحابی را شكل خواهند داد كه با هسته تاره مرده روشن می شود.
خورشید نیز در زمان مرگ خود در حدود پنج میلیارد سال آینده، سرنوشت مشابهی را تجربه خواهد كرد.
به گفته اسنایدر، سحابی دمبل در فاصله حدود ۱۳۶۰ سال نوری از زمین قرار داشته كه مشاهده آن را توسط تلسكوپهای آناتوری نیز ممكن می سازد.
این سحابی در سال ۱۷۶۴ بصورت تصادفی توسط چرلز مسیه كشف شد كه در حال جمع آوری فهرستی از اجسام پراكنده ای بود كه نباید آنها را دنباله دار تصور كرد.
جسم شماره ۲۷ این فهرست موسوم به مسیه ۲۷ كه به دلیل شكل دمبل مانند آن در نور مرئی به سحابی دمبل مشهور شده، در حقیقت یك سحابی سیاره ای است كه آینده خورشید را در آینده به تصویر می كشد.
نور این سیاره باید فاصله ای در حدود ۱۳۶۰ سال را برای رسیدن به زمین طی كند. سنجشهای مرتبط با مواد در حال انتشار از این سحابی منجر به برآوردهایی در مورد زمان پرتاب پوسته بیرونی آن بین ۳۰۰۰ تا ۴۸ هزار سال پیش، به علاوه ۱۳۶۰ سال سفر نور آن به سوی زمین شده است.
اندازه این سحابی در حدود ۴.۵ سال نوری بوده كه از فاصله خورشید تا نزدیكترین سیاره به آن نیز بیشتر است.
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تيم مدرسه و آدرس
schoolteam.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.